Aparitia fenomenului de “shrinking”

Aparitia fenomenului de “shrinking”

Fenomenul de “shrinking” inseamna creerea unui spatiu intre spuma si suprafata pe care este aplicata, iar aparitia acestui spatiu scade eficienta spumei deoarece spuma nu mai etanseaza cum trebuie si isi face aparitia condensul.

Una dintre cauzele aparititi acestui fenomen poate fi aplicarea ineficienta a spumei:

  • Mixarea inegala a materialului: Spuma poliuretanica rezulta din combinarea celor doua elemente izocianat si poliol iar pentru a obtine un produs performant, cele doua trebuiesc mixate in formula 1:1 si variatia acestei combinatii nu trebuie sa depaseasca 2%. O mixare inadecvata nu va produce un material stabil, spuma va fi moale si se va desprinde sau va prezenta crapaturi (“shrinking”)
  • Umflarea exagerata a spumei: din dorinta de a reduce costul, unii aplicatori vor apela la o umflare exagerata la aplicare pentru a reduce consumul de material.
  • Setarea gresita a mecanismului de aplicare, pregatirea ineficienta a materialului: Pentru o eficienta maxima a materialului trebuie sa avem caracteristicile setate corect si pe aparat.

          Misiunea echipei Izolatii Bucuresti este sa oferim clientilor nostri cea mai buna calitate, tocmai de aceea lucram cu material de cea mai buna calitate si cu aparataura noua, performanta si profesionala.

Adresa: B-dul Eroilor, Nr. 81, Voluntari, Ilfov

Număr de contact: 0752 539 138

Mail: office@izolatii-bucuresti.ro

Facebook: www.facebook.com/izolatiibucuresti

Instagram: www.instagram.com/izolatii.bucuresti

www.izolatii-bucuresti.ro

www.hidroizolatii-spuma.ro