Blog
Aplicarea corecta a spumei poliuretanice
Cum se aplica corect spuma poliuretanica?
Producatorii recomanda respectarea grosimilor indicate pentru fiecare strat aplicat in parte si respectiv a timpului de racire, ce trebuie alocat intre doua treceri.
Aplicarea unei cantitati mai mari de material per strat, fara a respecta timpul de racire sugerat poate afecta calitatea spumei.
Celulele inchise de spuma poliuretanica retin caldura mai tare decat cele deschise si ating o temperatura mai ridicata, pe care o pot pastra o perioada mai lunga de timp.
Este important de notat ca daca temperatura la suprafata, a spumei poliuretanice se afla la nivelul celei ambientale, atunci in interior aceasta va avea o valoare mult mai ridicata. Aplicarea unui strat suplimentar de material inainte ca stratul anterior sa se raceasca nu face decat sa creasca excesiv si periculos temperatura de la nivelele inferioare. Acest fapt poate genera probleme si poate afecta calitatea spumei. Din acest motiv este bine sa se utilizeze un termometru special pentru verificarea temperaturii in timpul aplicarii.
In extrema cealalta, pulverizarea unui strat prea subtire de spuma poliuretanica, mai ales in cazul celei cu celule deschisa, duce la generarea insuficienta de caldura, afectandu-se astfel calitatea finala a stratului acoperitor.
Grosimea totala de strat este indicata in recomandarile producatorului, cerintele de cod si specificatiile proiectului. Monitorizarea grosimii de strat trebuie efectuata permanent pentru a evita supraincarcarea sau pierderile inutile de material.
Spuma poliuretanica trebuie pulverizata in mai multe straturi. Intr-o singura trecere, se aplica un strat de la 10 până la 20 mm.
Acoperirea multistrat permite sa creati straturi suplimentare de izolare (filmul superior format pe spuma când este expus la aer, are 100% din pori inchisi).
Procesul tehnologic de pulverizare a spumei poliuretanice se compune din faptul ca cele doua componente sunt strict dozele proportionate sub presiune si sunt alimentate in unitatea de amestecare(nebulizator), unde apare si subactiunea aerului comprimat, unde in final rezulta amestecarea omogenă.
Dupa 1-3 secunde, incepe o reactie: creste volumul de spums, apoi ingheata, formand o izolatie. In functie de sistemul de materii prime (spuma poliuretanică cu densitate diferita de la 8 la 900 kg / m3).
Spumele poliuretanice cu o densitate de 40 kg / m3 nu necesita protectie suplimentara.
Exista spuma usoara, cu o densitate de 9-20 kg / m3, este utilizata in mod obisnuit in constructii sub panouri de placare. Astfel de sisteme sunt rational de utilizat atunci cand se umple o cavitate sau gol din structura unei cladiri.
Echipa Izolatii Bucuresti iti sta la dispozitie, iti garantam calitate si executam lucrari atat in BUCURESTI cât și în ILFOV.
Adresa: B-dul Eroilor, Nr. 81, Voluntari, Ilfov
Număr de contact: 0752 539 138
Mail: office@izolatii-bucuresti.ro
Facebook: www.facebook.com/izolatiibucuresti
Instagram: www.instagram.com/izolatii.bucuresti