Aplicarea spumei poliuretanice pe timp de iarna

Aplicarea spumei poliuretanice pe timp de iarna

In ultima perioada, primim foarte des intrebari despre aplicarea spumei poliuretanice pe timp de iarna si astazi ne-am gandit sa va povestim putin despre acest subiect.

Aplicarea spumei poliuretanice pe timp de iarna este posibila si la temperaturi scazute, de pana la -10˚C. Dificultatea proiectului creste si astfel echipa noastra il trateaza cu atentie maxima si profesionalism.

Timpul de lucru la orice aplicare de spuma poliuretanica pe timp de iarna creste si exista riscul craparii sau micsorarii daca conditiile lucrului pe timp cu temperaturi scazute nu este respectat. Cateva cerinte de care se tine cont pe timpul rece pentru o aplicare corecta si rezistenta ar fi urmatoarele:

  • Alegerea unui material potrivit

Ca orice alt material si spuma poliuretanica se gaseste in diferite compozitii si fiecare dintre ele au diferiti indici de temperatura. Spuma poliuretanica cu celulă inchisa pe baza de gaz vine in formula de iarna aditivata. In acest fel aceasta poate fi aplicata la o temperatură de pana la -10˚C.

Pe de alta parte o spuma poliuretanica neaditivata pentru conditii de iarna va necesita o temperatura de minim 5˚C pe suport pentru a putea fi aplicata.

  • Aplicarea corecta a materialului

Vorbim aici de aplicarea unui numar corect de straturi pentru a se ajunge la densitatea necesara. Producatorii recomanda respectarea grosimilor indicate pentru fiecare strat aplicat in parte si respectiv a timpului de racire, ce trebuie alocat intre doua treceri. Aplicarea unei cantitati mai mari de material per strat, fara a respecta timpul de racire sugerat poate afecta calitatea spumei si poate implica cresterea riscului de incendiu datorita expunerii la posibilitatea aparitiei unei combustii spontane.

  • Pregatirea corespunzatoare a incaperii

Cand temperaturile din incapere sunt prea scazute, pentru ca spuma sa reacționeze corespunzator este indicat sa se incalzeasca si încaperea si dupa aplicarea spumei sa se pastreze temperatura optima timp de 24 ore.

Pentru mai multe detalii puteti sa ne contactați telefonic si un consultant va sta la dispozitie pentru proiectul dorit!

Adresa: B-dul Eroilor, Nr. 81, Voluntari, Ilfov

Număr de contact: 0752 539 138

Mail: office@izolatii-bucuresti.ro

Facebook: www.facebook.com/izolatiibucuresti

Instagram: www.instagram.com/izolatii.bucuresti

www.izolatii-bucuresti.ro

www.hidroizolatii-spuma.ro