Spuma Poliuretanica vs. Polistiren

Spuma Poliuretanica vs. Polistiren

Intr-un articol anterior am comparat spuma poliuretanica cu vata minerala, iar astazi vom continua cu comparatia spuma poliuretanica vs. polistiren.

Spuma poliuretanica este un material compus din doua componente lichide(Poliol si Izocianat) care sunt combinate printr-o reactie exoterma ce are loc imediat si care isi mareste volumul pentru a putea umple spatiile libere. 

Exista doua tipuri de spuma poliuretanica:

Polistirenul este considerat si demonstrat cel mai raspandit tip de masa plastica, fiind un material izolator polimeric fabricat din monomer stirol, o hidrocarbura mai simpla lichida, obtinuta din petrol  ce se poate prelucra termic.

Exista 2 tipuri de polistiren:

  • polistirenul expandat – EPS
  • polistirenul extrudat – XPS

Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui material?

-spuma poliuretanica se instaleaza cu usurinta prin pulverizare, se umfla si umple fiecare spatiu, sigiland perfect zona, in contrast polistirenul poate fi instalat corect doar in zonele usor accesibile si din cauza faptului ca nu expandeaza(asa cum face spuma) se pot creea spatii intre placile de polistiren ce duc la pierderea aerului cald din incapere;

-timpul de aplicare pentru 100 mp cu spuma poliuretanica dureaza aproximativ 2 ore, in timp ce aplicarea polistirenului poate dura si cateva zile, in functie de complexitatea proiectului;

-spuma are coeficientul de conductivitate termica  λ = 0.021W/mK fata de polistiren care ar λ între 0.032 – 0.040 W/mK.

Pentru a determina ce sa alegeti intre spuma poliuretanica sau polistiren trebuie doar sa luati in considerare si comparatiile de mai sus .

In cazul in care va doriti o soluție pe termen lung (spuma are durata de viată de 80 ani) și nu doar o izolație care sa tina cateva sezoane, spuma poliuretanica este alegerea cea mai buna deoarece va protejeaza casa si va ajuta sa economisiti bani la facturile de energie.

Daca v-ati convins ca spuma poliuretanica este cel mai bun material izolator pentru casa dumneavoastra, atunci contactați-ne pentru a stabili o intalnire cu unul din consultanții echipei noastre și pentru a beneficia de serviciile Izolatii-Bucuresti.

Adresa: B-dul Eroilor, Nr. 81, Voluntari, Ilfov

Număr de contact: 0752 539 138

Mail: office@izolatii-bucuresti.ro

Facebook: www.facebook.com/izolatiibucuresti

Instagram: www.instagram.com/izolatii.bucuresti

www.izolatii-bucuresti.ro

www.hidroizolatii-spuma.ro